Topper Boxspring

topper boxspringIs een topper boxspring nodig of overbodig? Een boxspring bed bestaat in de meeste gevallen uit de boxspring, een matras en een topper. Er worden echter vaak bedden zonder topper aangeboden.

Vooral in Amerika ontbreekt een topper in de meeste gevallen. Is een topper altijd wel nodig? Wat zijn de voordelen van een topper?

Een topper werkt net als een dunne, tweede matras, die op de eigenlijke boxspring matras ligt. In Scandinavië en Nederland hebben bedden met een topper een lange traditie. Belangrijk is dan wel om een kwalitatief goede boxspring topper te kiezen, hieronder geven we informatie om de juiste te kiezen.

Topper Boxspring  – Welke kiezen?Toppers zijn verkrijgbaar in alle prijzen, soorten en maten; de meest voorkomende topdekmatrassen zijn vervaardigd van schuimsoorten zoals latex, traagschuim en koudschuim.

Zoals al vermeld zijn er verschillende soorten schuim, waarvan de matrassen zijn gemaakt en daarmee begint ook het probleem.

 

Welke boxspring topper moet ik kiezen? Welke is het beste voor mijn situatie? Hieronder geven we informatie over de meest verkochte topdek matrassen.

 

  • Koudschuim: In deze video wordt door Chris Nederhorst  van matras.info de werking van koudschuim uitgelegd, een aanrader als je op zoek bent naar een topper boxspring.

 

  • Traagschuim: Bekijk deze video, ontdek wat traagschuim is en waar je op moet letten bij de aankoop.

    Een topdek matras al vanaf € 89,- [Bekijk hier online aanbod]

Voordelen topper boxspring

  1. Een topper op je boxspring zorgt ervoor dat de boxspring matras minder snel slijt, en daarmee de levensduur van je boxspring combinatie vergroot.
  2. Een topdek matras zorgt voor een naadloze overgang tussen twee afzonderlijke eenpersoons boxspring matrassen, zo heb je geen last van een hinderlijke naad tussen beide matrassen.
  3. Een topdek matras kan voor mensen met gewrichtsproblemen een goede oplossing zijn om beter te kunnen slapen.
  4. Ook wordt het boxspring bed door de topper een aantal centimeters hoger. Hierdoor is het instapcomfort hoger, nog een voordeel van een topdek matras.
  5. Een topper is eenvoudig te luchten en zorgt ervoor dat er geen vocht (transpiratie) in de boxspring matras trekt.
  6. Een topper boxspring zorgt voor een veel beter slaapcomfort, als je tenminste voor een goede topper kiest. Want net als bij boxsprings zijn er goede en slechte topdek matrassen te koop.

Topdek matras – meerwaarde voor je boxspring combinatie

De topper zorgt voor een goede afstemming van het boxspring bed op het lichaam en de slaapgewoontes van de persoon. Boxspring en matras zijn cruciaal voor de vraag of je bijvoorbeeld beter een harde of zachte ondergrond moet kiezen.

Maar pas met het topdek matras kan het boxspring bed echt worden aangepast aan jouw wensen. Zo versterkt een visco-topper de rugondersteuning door de punt elastische eigenschappen, en zorgt een topper van latex juist weer voor een zachtere ondergrond.

Latex topper

Een latex topper ligt niet alleen zacht, maar heeft nog een voordeel. Hij is namelijk klimaat regulerend. Dat betekent dat de lichaamswarmte niet afdamt, wat erg belangrijk is als je last hebt van allergieën of ’s nachts veel zweet. Met behulp van de topper is het dus ook mogelijk om de warmte van het boxspring bed te reguleren.

Een Visco topper maakt comfortabel slapen mogelijk, de koudschuim topper daarentegen leidt een deel van de warmte af.

Topper boxspring – Hygiëne & Minder last van huisstofmijtEen ander voordeel van de topper is dus voor de hand liggend: de hygiëne van het (elektrische) boxspring bed. De topper zorgt er namelijk ook voor dat bijvoorbeeld huisstofmijt niet in het matras kan gaan zitten.

De topper kan apart van een hoeslaken worden voorzien, waardoor de grote matras wordt beschermd.

Daarnaast is het ook een voordeel betreffende de optiek van het boxspring bed. De boxspring matras kan namelijk, indien gewenst, van een design overtrek worden voorzien. In dat geval heeft enkel de topper een hoeslaken nodig, die geschikt is om op te slapen.

Een topper boxspring biedt veel verschillende voordelen. Pas met de topper heeft het boxspring bed veel meer voordelen ten opzichte van een boxspring zonder topper of een gewoon bed met lattenbodem.